De “facilitator” als ideále manager

In mijn eerdere blogs heb ik meerdere keren aangegeven een facilitator te (willen) zijn en geen manager. Waarom dit voor mij zo belangrijk is leg ik graag uit. Dit doe ik aan de hand van Wikipedia.

Over een manager zegt Wikipedia het volgende:

Een manager, leidinggevende of beheerder is iemand die managementactiviteiten beoefent

Als we doorzoomen op deze managementactiviteiten komen we tot de kerntaken van de manager. “Het doel van management is het (her)formuleren en bereiken van de ondernemingsdoelstellingen in de gegeven – soms sterk veranderende – context.”

Dit betekent dat de manager met name bezig is met het opstellen en behalen van doelstellingen van een onderneming. Op basis van deze doelstellingen worden besluiten genomen en wordt er gestuurd. Er wordt in deze definitie niet gesproken over het team of de medewerkers in het team. Daar tegenover staat de facilitator. Hierover zegt Wikipedia:

Een facilitator (van Latijn facilitare – vergemakkelijken, vereenvoudigen) is een persoon die de (rand)voorwaarden schept en onderhoudt waaronder zowel collectieve als individuele helings- en veranderingsprocessen op gang kunnen komen

De facilitator houdt zich niet primair bezig met het opstellen en behalen van doelstellingen van de onderneming. Hij/zij creëert kaders en voorwaarden en bewaakt deze, uiteraard in lijn met de visie en strategie van de organisatie. Binnen deze kaders zorgt de facilitator ervoor dat medewerkers ruimte krijgen en teambelangen voorop staan. Hierdoor komen veranderingen vanzelf op gang.

De facilitator werkt niet sec voor de onderneming en haar doelstellingen, maar vertrouwt op de kracht van mensen. Door het team te bouwen en de medewerkers optimaal te laten renderen, worden uiteindelijk de doelstellingen van de onderneming behaald en vaak overtroffen.

Voor mij is dat het wezenlijke verschil; een manager voert een taak uit van en voor de onderneming. Een facilitator gaat uit van mensen. Hierbij focust de facilitator op eigen verantwoordelijkheid, zelfontwikkeling en samenwerking. De facilitator werk vanuit zijn idealen en leeft deze idealen na. Daarmee is hij wat mij betreft de ideále manager!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.